Vi startade Drängahuset 1992 

då vi flyttade från Stockholm till Tomasbo. Vårt arbete utvecklades till byggnadsvård med tonvikt på mindre projekt och coaching. Antikaffären blev efter fjorton år enbart butik på nätet och efter 2013 togs även den butiken bort. Hemsidan om stilhistoria och design bygger på Evas böcker De formade 1900-talet - design a - ö och IKEA design och identitet. 2013 gick flytten från Tomasbo i Västmanland till Prässebo i Västergötland.

Drängahuset HB
Boda 253, 463 97 Prässebo
Epost eva.ulf(at)drangahuset.se

 

Ulf BjanestamJag började som snickare och militär och hamnade sedan i databranschen under tjugofem år. Men jag hade alltid några renoveringsprojekt på gång och gjorde de flesta misstag man kan tänka sig; men jag lärde mig mycket av dem.

Under femtio år har jag odlat intresset för gamla hus. Studerat och iakttagit alla typer av hus och tillägnat mig kunskaper om stilar och kännetecken. På så sätt har jag fått en förmåga att väva samman moderna behov med en tekniskt och stilmässigt riktig renovering.
Känner man konstruktioner, material och tekniker, vet man att det mesta går att renovera. Och man ska inte behöva frysa för att man bor i ett "museum", utan kunna leva ett bra liv i sitt gamla hus.

EvaAtleBjarnestamRänderna som bibliotekarie går aldrig ur. Det har varit en hjälp när jag arbetat både med antikaffären, hemsidan och författandet. Mina två böcker De formade 1900-talet och IKEA design och identitet och mitt material om stilhistoria är grunden för hemsidans innehåll. Och när Tomasbo börjar bli färdigt har vi tagit oss an Prässebo i Västergötland, mitt morföräldrahem.

Redan år 2000 fanns vår hemsida på nätet med stor butik. Rent tekniskt kanske den hade en del att hämta in, men jag har alltid lagt tyngdpunkten på innehållet.

När jag nu gjort en ny hemsida med Joomla i två omgångar är det ett nöje att ha en modernare sajt och som alltid har resan varit mödan värd. Självklart hoppas jag att du hittar den kunskap eller några av de varor du söker. Välkommen!

Eva Atle Bjarnestam Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google